Volledig beloopbare lichtstraat of incidenteel beloopbare lichtstraat

Het SwaanDak is leverbaar als volledig beloopbare lichtstraat of als incidenteel beloopbare lichtstraat. Afhankelijk van de toepassing in uw project, kan een volledig beloopbare uitvoering wenselijk zijn. Een volledig beloopbare lichtstraat zorgt voor een mooi geïntegreerd geheel in uw dakterras.

Volledig beloopbare lichtstraat

Bij een volledig beloopbare lichtstraat, is de buitenruit extra dik. Hoe groter het oppervlak van de SwaanDak lichtstraat, hoe dikker ook de samenstelling van beide glaslagen moet worden om beloopbaar te zijn. Uiteraard zullen wij berekenen hoe dik het glas moet zijn. Bij elke beloopbare toepassing geven wij aan hoe dik volgens de berekeningsrichtlijnen die beloopbare ruit moet worden.

Betreft het dak waar de lichtstraat in wordt geïntegreerd een zakelijke toepassing of een woning? De belastbaarheid en beloopbaarheid is mede afhankelijk van hoe vaak het SwaanDak belopen wordt.

Incidenteel beloopbare lichtstraat

Ieder SwaanDak is incidenteel beloopbaar. Deze uitvoering is echter niet bedoeld om in een geïntegreerd dakterras te liggen. De incidentele beloopbaarheid is alleen voor onderhoudswerkzaamheden bedoeld. Alle SwaanDak daken zijn incidenteel beloopbaar. Wil je de lichtstraat volledig integreren in het dakterras en volledig beloopbaar maken, dan berekenen wij graag voor u hoe dik het glas moet worden. Vraag hiervoor een offerte aan.

offerte aanvragen >>