Zonwerende design lichtstraat

We kunnen de lichtstraat ook in zonwerend glas uitvoeren. Zonwerend glas is er in verschillende tinten en lichtdoorlaatbaarheid.

100% UV-werende lichtstraat

Het glas in de lichtstraat is 100% UV-werend doordat de onderruit van gelaagd veiligheidsglas is. Veiligheidsglas is inbraakwerend, maar heeft ook als eigenschap dat het UV-werend is.

Zonwerende lichtstraat, Lta en Zta waarde

De zonwerende eigenschap zit in de bovenruit, in de buitenste ruit. Op die buitenste ruit kunnen diverse coatings worden aangebracht. Aan elke coating hangt een verschillende technische waarde, de Lta en Zta waarde. Lta waarde is de lichttoetredingsfactor en de Zta is de zontoetredingsfactor We willen graag veel licht hebben binnen, maar als het warmer wordt, zoals in de zomer, willen we de zonnewarmte buiten houden. De Lta waarde geeft aan hoeveel procent licht het glas doorlaat en de Zta geeft aan hoeveel procent zonnewarmte het glas doorlaat. Zo laat bijvoorbeeld een zonwerende ruit met een Lta/Zta van 60/40, 60 % licht door en 40% zonnewarmte.

4-seizoenencoating, zonwerende lichtstraat

Hoe minder zonnewarmte je via de lichtstraat wilt doorlaten, hoe lager ook de Lta waarde wordt. Het is dus belangrijk om hier een goede middenweg in te vinden. Wanneer u bijvoorbeeld 5% zonnewarmte wilt weren, kost u dat ongeveer 8% aan lichttoetreding. U heeft dus verschillende mogelijkheden hierin, waaronder bijvoorbeeld een 4-seizoenencoating. Deze 4-seizoenencoating wordt in Nederland veel toegepast. Deze coating laat in de winter voldoende licht door om de woning licht te houden, maar houdt in de zomer ook voldoende zonnewarmte tegen om het niet te warm te laten worden. Dit is een transparante coating die vaak wordt toegepast.

Soms is een donkerdere coating wenselijk, bijvoorbeeld wanneer de woning al erg licht is. Het is dan verstandig om voor het SwaanDak een donkerdere coating te kiezen, zodat het ook niet te licht in huis wordt. Dus bij een lichte woning kunt u beter voor een iets donkerdere coating kiezen.


Met zonwerend glas zijn er dus veel mogelijkheden

Zonwerend glas is dus leverbaar in verschillende tinten. Vraag een offerte aan. Wij zetten dan de verschillende mogelijkheden voor u op een rij.


offerte aanvragen >>